Är påskliljor en Form av en Lilja?

Är påskliljor en Form av en Lilja?

Påskliljor och liljor är uppsvällda blommor av vetenskapliga familjen liljeväxter. Därför har de många fysiska och anatomiska egenskaper. Dock tillhör var och en olika släktet--påskliljor till släktet narcisser och liljor till Lilium. Annan välkänd Liliaceae hör bland annat amaryllis, sparris, lök, hyacint och tulpaner. Medan påskliljor och liljor är relaterade, är en påsklilja inte en typ av lily.

Liljeväxter

Liljeväxter är en vetenskaplig familj klassificeras enligt ordningen Liliales. Medlemmar i familjen Liliaceae är örtartade växter, vilket innebär lummiga och köttiga i stället för woody. Liljeväxter växter har linjär eller gräsbevuxen blad som växer från toppen av en glödlampa, knöl eller Rhizom. Blommorna är symmetriska från något håll (actinomorphic), och frukterna är vanligen bär eller kapslar.

Lilium (Lily) arter

Liljor klassificeras i familjen liljeväxter och släktet Lilium. Det finns 32 officiella arter av Lilja. Lilium arter identifieras genom sina blommor, som visar sex blomblad (blomblad) och sex framstående anthers (pollen säckar) som visas i ändarna av ståndare. Liljor blommar från midspring genom början av hösten, beroende på läge och utbud. Deras blom är långvariga och kan enkelt förbli på en anläggning för längre än en månad.

Narcissus (påsklilja) arter

Släktet narcisser, del av familjen Liliaceae som liljor, finns 10 officiella arter, som identifierats av US Department of Agriculture. dock skulle många botanister placera tal mellan 40 och 200. Narcisser, som Lilium arter, har sex blomblad men kännetecknas av trumpet-formade corona mellan kronblad och ståndare. Påskliljor behöver en kall period stimulera spirande och mestadels blommar på våren, men det finns sorter som är falla blommande.

Påsklilja divisioner

Påsklilja arter och sorter som är organiserade i 13 indelningar som bygger på fysiska egenskaper. Dessa divisioner är användbara för trädgårdsmästare, liksom blomma uppfödare. Dessa divisioner är trumpet, stora kupade, små kupade, dubbel, triandrus, cyclamineus, jonquilla, tazetta, poeticus, bulbocodium, split-kupade, Diverse, och vilda sorter och hybrider. Uppfödaren skapa kontinuerligt nya hybrider och sorter av plantor från frö och välja önskade fysiska drag. Det finns fler än 25 000 registrerade påsklilja sorter.