Är lökar perenner?

Är lökar perenner?

För många trädgårdsmästare är plantera lökar en årlig våren tradition. Många blommor som växer från lökar senaste endast ett år innan de måste grävas upp och kastas, men det finns vissa typer av glödlampor som kommer att blomma igen och igen. Vissa trädgård blommar vuxit från lökar är perenner, vilket betyder att de kommer med blommor till din trädgård år efter år.

Årliga lökar

Impatiens, tulpaner, påskliljor, Krokus och andra typer av blommor från lökar behandlas som ettåriga, vilket innebär att lökarna är grävas upp och kastas i slutet av hösten. Ofta, måste årliga lökar placeras i marken genom vintern. Kyla hjälper att kickstarta växande processen så att blommar produceras under våren. Lökar är ett vanligt sätt att producera årliga blommor som varade i ett år, men inte alla Blomlökar odlas som ettåriga.

Plantering perenn lökar

Perenn lökar måste planteras med stor omsorg, som de måste överleva vintern inte en gång utan flera gånger över. Gräva ett hål mellan 5 till 8 inches djupt för de flesta typer av perenna lökar, gräva ner dem djupt för att ge isolering mot kalla vintertemperaturer. Efter plantering, omfatta de trädgård sängarna med ett lager kompost 2 till 3 inches djupt att ge ytterligare kalla skydd. Plantera våren och försommaren blomsterlökar i marken på hösten att ge lökar tillräckligt med tid för att utveckla ett rotsystem. Lökar som blommar senare i år, sensommaren och hösten, bör planteras på våren.

Trädgårdsskötsel med perenner

Till skillnad från årliga blommor visas perenner igen och igen, att föra liv och färg till trädgården år efter år. Du vill välja färger och typer av blommor med omsorg när plocka ut lökar, eftersom (förhoppningsvis) kommer du att titta på de blommar under lång tid framöver. Blomma blommar kommer att växa lika stor som lampan själv. Inuti varje lampa är en miniatyr blomma, redo att växa. Varje lampa innehåller redan alla nödvändiga delar av blomman, så alltid växt-lampor som är fasta och fräschare. Ohälsosamma glödlampor kommer att producera oattraktiva växter. Visa bilder på blommor som kommer att växa innan du plantera lökar, och få kunskaper om färger och former som de producerar.

Typer av perenna lökar

Välja perenna lökar inte för enkel plantering, men för blommor kommer de att producera. Amaryllis, snödroppar, blåklockor, iris och många typer av liljor, alla tillverkade från lökar, kan odlas som repeat-blommande perenner. Många av dessa blommor växa i olika färger, så du kan mixa och matcha nyanser att ge din trädgård en skarp och livfull utseende.