Är klor tabletter lämplig för en toalett?

Klortabletter ger ett sätt att rengöra en toalett regelbundet varje gång du spola, liksom blekmedel-baserade tabletter. Flytande klor och lut har samma kemiska egenskaper, enligt pool utbudet hemsida PoolCenter.com. Drop-in tank tabletter kan medföra risker för din hälsa, att göra användningen av icke-klor eller blekmedel städare som fäster på insidan av den toalettstolen ett säkrare val.

Pool tabletter

Klortabletter som är utformade för användning i en pool innehåller mycket mer klor än du behöver för din toalett tank och skål. Med ett biljardbord klor att rena vattnet i din toalett tank och undvika fläckar i skålen kan leda till andra problem. Med så lite vatten att lösa upp klor, alla som använder toaletten eller ens i badrummet kan det uppstå problem med andning, eftersom höga koncentrationer av klor i en liten mängd vatten kan producera skadliga gas från vattnet, enligt pool utbudet webbplatsen PoolCenter.com. Med tabletter som är utformade för en toalett kommer inte äventyra din hälsa bara från toalettbesök.

Effekterna av användningen

Rengöringstabletter som sitter i toaletter som inte spolas regelbundet kommer att skapa problem som renare fortsätter att lösa i tankens vatten. Mängden renare i vattnet kommer att ackumuleras utöver det belopp som förväntas i en toalett som töms regelbundet, potentiellt skjuter upp rök från tanken eller skålen när du spola toaletten.

Ytterligare rengöringsmedel

När du använder drop-in tabletter i din toalett tank, måste du vara försiktig med andra städare som du använder i den toalettstolen. Tablett städare kommer att hålla skålen renare än normalt, men du fortfarande kommer att behöva använda en stor skål renare. Om du använder en Tablet PC som har klor i det kan använda du absolut inte andra kemikalier i toaletten eftersom en explosiv reaktion kan uppstå. Med tabletter som har blekmedel i dem, du kan inte använda rengöringsmedel med syra eller ammoniak i dem eller blandningen kommer att producera en dödlig gas.

Slitna delar

Klor och lut är hård städare, som leder till andra problem med toaletten. Hårda drop-in tabletten kommer att bära ut delar i din toalettanken förtidigt, som stängnät ventilen som täcker tankens dräneringshål eller brickor som sitter under kasta i sig att säkra tanken till skålen. Slitna delar kommer att leda till en läckande tank, vilket resulterar i en ökad vattenräkning eller problem med tanken fylla med vatten. Byter ut delar i toaletten mer regelbundet ökar kostnaderna för drift på toaletten.