Är gröna rosor Real?

En symbol för fertilitet och lycka, gröna rosor är udda men riktiga blommor som växer naturligt i flera länder, däribland Storbritannien och Amerika. De är Funna i överflöd runt helgdagar som St Patrick's Day och jul.

Anatomi

Gröna rosor har en mycket ovanlig anatomi i jämförelse med andra rosor, eftersom grön ros blommar består helt av foderblad. Foderblad är bladen som omger blommor på normala rosa växter. Istället för att producera normala kronblad, gröna rosenbuskar kontinuerligt växa foderblad tills överfulla bladverket liknar en blomma.

Ursprung

Grön ros odling ryktas ha börjat år 1743, enligt ros expert och författare, Lance Walheim. En gemensam teori är att denna egendomliga växt utvecklas som en avkomma till "Slater's Crimson Kina" ökade. Gröna rosor infördes officiellt till Storbritannien år 1856.

Alternativ

Naturliga gröna rosor har ett distinkt utseende och inte varje grönfärgad rose du hitta i butiker är den äkta varan. Många blomsteraffärer säljer vita rosor som har varit färgad grön med färgämne. Syntetiska material som polyester går in i att konstruera falska gröna rosor, som producerar en mindre attraktiv men mer kostnadseffektivt alternativ. Några sorter av miniatyr vita rosor producera grön-färgade blommor när de växer i skuggiga miljöer.