Är fred liljor giftiga?

Är fred liljor giftiga?

Enligt den amerikanska föreningen av Poison Control Centers är peace lily den vanligaste förtärda giftig växten. Även om många källor är överens om att fred liljor måste ätas i stora mängder för att vara farliga, orsaka föreningar i anläggningen fortfarande irritation och smärta.

Symtom

American Academy of Orthopaedic Surgeons konstaterar att intag av fred liljor orsakar brännande och/eller svullnad i munnen, tungan och halsen samt mage upprörd i form av diarré, illamående och/eller kräkningar. Svårighetsgraden av symtomen ökar vanligtvis (men inte alltid) med den mängd som intas.

Steg

Om du misstänker peace lily förgiftning, ring gift kontroll Centrerat omedelbart. Försök inte att göra offret kräkas, eftersom detta har visat sig ge någon positiv nytta för att förgifta offer. Skölj alla kvarvarande växtmaterialet ur munnen med vatten.

Överväganden

Tankar som innehåller delar av fred liljor skyldige giftiga sammansatta kalciumoxalat också varierar. Vissa källor hävdar att hela anläggningen är giftiga, medan andra endast webbplats bladen som farliga. För att spela det säkert, försök att hålla husdjur och små barn från intag av någon del av anläggningen.