Är Euphorbia Myrsinites giftig till hund?

Är Euphorbia Myrsinites giftig till hund?

Euphorbia myrsinites, brukar kallas donkeytail spurge, är inte din trädgård-sort anläggning. Tänk på det som gode, onde, fule av växtvärlden rullade in en vintergrön perenn. Älskade eller hatade, samlas in eller transporteras till soptunna, är donkeytail spurge en växt som de flesta trädgårdsmästare lång komma ihåg, som kommer din hund om det någonsin är oturen att stifta bekantskap.

Bra: Ovanliga och lätt

En fascinerande växt strukturellt, donkeytail spurge ser mer ut som ryggraden av en stegosaurus än svansen av en barnyard djur. Växt stjälkar, stiger ca 8 inches från vedartade rötter, är täckta med tät spiraler oval, köttiga blad som ser ut som fiskfjäll kanske om de växte på en kaktus. Donkeytail spurge växer i nästan alla jord, inklusive ökensanden i US Department of Agriculture plant härdighet zon 5 till 9. Den tål rådjur och kanin bläddra samt föroreningar.

Dåligan: invasiva

Du kanske inte ens märker de gröna blommor som växer på våren från stem tips av donkeytail spurge, men du kan inte missa de medföljande kanariefågel-gula stödblad. Dessa oansenliga gröna blommor att mer än kompensera för deras vanlig ser ut genom deras häpnadsväckande utsäde-produktionstakt som gör perenn själv utsäde generöst och utöka sitt sortiment med lätthet. Arten har förklarats en giftiga ogräs i Oregon och Colorado och har blivit invasiva i andra västerländska stater.

Fule: toxicitet

Någon vänlig diskussion av denna växt egenskaper är säker på att urarta till en uppvärmd utbyte av typerna av det har skadorna. Donkeytail spurge har tjänat många fiender på grund av toxiciteten av dess mjölkaktig sap. Medan Calflora listor sap som orsakar mindre dermatit, är webben full av berättelser om ve--blåsor, brännskador och svullna ögon att senast i veckor--av trädgårdsmästare som har haft oturen att röra växten med nakna kropp innan de lärt sig om farorna.

Slutsats: Hundar se upp

Även om ASPCA inte lista donkeytail spurge som giftigt för hundar, listar det inte det som giftfritt heller. Och arten gör andra giftiga-till-husdjur listor som satts samman av den sockra Creek djur och fågel sjukhuset i North Carolina. Med tanke på den starka reaktionen vissa människor upplever bara från att röra sap, är det klokt att hålla hundar och andra husdjur benägen att tugga på växter, samt barn med liknande egenskaper, så långt bort från donkeytail som möjligt.