Är dubbel-rutan fönster härdat glas?

Är dubbel-rutan fönster härdat glas?

Dubbel-rutan fönster är tillverkade av en mängd olika glastyper. Även om inte alla av dem har härdat glas, är detta definitivt ett alternativ, och ibland ett krav, beroende på fönstret och hemmets plats. Användningen av härdat glas erbjuder fördelen med säkerhet utöver vad dubbel-rutan fönster redan erbjuder.

Dubbel-rutan fönster

Dubbel-rutan fönster innehåller två glaslager med ett litet utrymme mellan dem. Dessa fönster kan minska energikostnader genom att isolera hem. De hjälper också minska yttre buller och hålla buller från att läcka från inne i hemmet. Dessa fönster är gjorda av olika glastyper--del med en UV-skyddsfilm eller nyans, och andra med härdat och/eller slagtåligt glas.

Härdat glas

Härdat glas är värmebehandlad potentiellt minimera skada vid ett fönster splittring. Tillverkaren värmer glasskiva till en viss temperatur, då kyler det snabbt. När detta inträffar svalna ytan och kanterna av glaset snabbare än mitten. Detta orsakar yta och kanter att komprimera, stärka bladet. Detta orsakar också glaset till "dice" eller bryta till rundade granulat i stället för ojämna skärvor, om brutet.

Windows vs slagtålig fönster med härdat glas

Även några dubbel-rutan fönster betecknas som slagtåligt, är dessa annorlunda än de som tillverkas i härdat glas. Slagtålig fönster har en polyvinyl film av mellan dem mellan. 015 - och.090-tum i tjocklek. Detta material vanligtvis håller glas bitar tillsammans när brutit och förhindrar vatten eller skräp kommer in i hemmet. Detta är särskilt viktigt i områden utsatta för naturkatastrofer. Härdat glas windows kan även stöttålighet, om de har filmen installerat.

När det är nödvändigt

Olika statliga och lokala byggnormer kräver härdat glas i vissa områden av hemmet. Exempelvis kräver Florida härdat glas i områden nära mänsklig kontakt, som badkar eller dusch kapslingar. Detta gäller även för windows, som är ofta placerade på Duschväggar eller ovanför badkar. Precis som slagtåligt windows är en viktig tillgång i områden med tromber eller orkaner, så är härdat glasfönster. En byggnads omedelbara omgivning kan också diktera behovet av härdat windows--som i ett fall där en golfbana kan som gränsar till ett hem, till exempel.