Är Corelle rätter ugnen säkert?

Är Corelle rätter ugnen säkert?

Corning Glass Works först infördes den Corelle produktlinjen 1970 som prisvärd, lätt att rengöra, vardagliga porslin som inte skulle chip eller spricka med normalt hushållsbruk. Idag Corelle rätter komma i en mängd mönster och stilar och företaget är en del av världen köksvarumärken. Dessa mångsidiga rätter fungerar för allt från mat prep till servering till lagring. Du kan använda dem i en ugn om du håller några saker i åtanke.

Vitrelle är starkt glas

Corelle rätter kan placeras i en ugn på grund av deras sammansättning. De är gjorda av lager av glas laminerat tillsammans, kallade Vitrelle glas. Dessa kombinerade lager kommer blir starka och inte bryta eller chip som lätt som andra glas. När rätterna bildas, tillämpas en ekologisk, giftfritt beläggning på ytan för att skydda den från skada under frakt. Beläggningen tvättar bort med varmt såpvatten vatten eller i diskmaskinen.

Att få och bor heta

Ugnen bör alltid förvärmas innan du placerar skålen inuti, även om Corelle rätter är ugn-safe. Högsta ugnstemperaturen tillverkaren rekommenderar är 350 grader Fahrenheit. Rätter kan placeras i ugnen tom att värma skålen eller med maten inne för matlagning, uppvärmning eller återuppvärmning. Alltid bära grillvantar när du placerar rätter i ugnen eller när du tar bort dem.

Undvika chocken

Även om Corelle rätter är ugn-säker, är de benägna att bryta eller sprickbildning när de utsätts för plötsliga och extrema temperaturförändringar. Undvik att sätta kall vätska eller mat i värmda eller varma rätter eller att placera en varm maträtt på en våt eller kall yta. Därigenom kan orsaka skålen gå sönder eller splittras vid kontakt eller senare, utan någon uppenbar anledning. Att placera Corelle rätter på en stovetop, under en broiler, nära en gaslåga eller i en brödrost ugn kan också orsaka dem att bryta. Inte värme en tom Corelle skålen i en mikrovågsugn.

Att hålla dem som ny

Corelle rätter stack kompakt, vilket gör dem lätt att förvara i ett skåp. Slät yta kan mat att skölja bort rent när du tvättar för hand eller i diskmaskinen. Men du inte bör använda hård eller slipande rengöringsmedel, motstå färgglada mönster på Corelle rätter blekning. Att hålla Corelle rätter ser ut som nya tar lite ansträngning, men om metallic eller grå yta repor visas på rätter, bara gnugga dem med en nonabrasive renare och en nylon rengöring pad.