Användningsområden för flytande Lanolin

Naturlig produkt lanolin är en fet, vaxartad substans tas från fårull efter klippning, så att det inte skadar djuret. Det ger en vattentät barriär som det rockar ytor för att skydda dem från elementen. Detta giftfritt ämne är säkert och lätt att fylla på utan att skada miljön, vilket gör det en användbar produkt lämplig för människor som är oroade över ekologi. Mycket få människor är allergiska eller känsliga även för lanolin, så det är allmänt ansett säkra när de används på mänsklig hud. Lanolin bryts inte i solljus.

Hud smörjmedel

Flytande lanolin kan användas som smörjmedel på de flesta människors hud. Många läkemedelsföretag över hela världen använder det i hudkrämer och babyprodukter. Ammande mödrar kan använda den för att lugna värkande bröstvårtor mellan utfodringarna. Även om de flesta barnläkare rekommenderar tvätta bort det innan barnet sjuksköterskorna igen, återstoden är inte vanligtvis skadliga för barn om en liten mängd förtärs. Lanolin kan hittas i läppbalsam, lotion, fuktgivande stiftelser och krämer för att förhindra torr och sprucken hud.

Metall skydd

Flytande lanolin kan tränga igenom de flesta ytor, inklusive de flesta typer av metal. Efter använder en liten, även belopp, flytande lanolin kan skydda metall från rost och torkar ut, att hålla det blanka och i gott skick. Det fungerar bra på metall utemöbler och metall marin utrustning. Efter använder det, hjälper solen metallen absorberar vad den behöver.

Skyddar trä

Flytande lanolin absorberas lätt i träytor, vilket gör det idealiskt smörjmedel att återställa fukt och förhindra virket från sprickbildning, dela upp eller peeling. Det hjälper också för att väderbeständig virke för att bygga. Lanolin hjälper försegla uteplats däck utan att ändra färgen på träets naturliga säd.

Gummiskydd och smörjmedel

Flytande lanolin hjälper skydda gummi som det weatherproofs det. På grund av att det inte kommer att äventyra gummidetaljer genom att bryta ner, kan det användas på slangar, tätningar och O-ringar. Gummi skyddas av lanolin kommer ofta håller mycket längre och måste ersättas mindre ofta än oskyddade gummi.

Smörjning av maskiner

Flytande lanolin hjälper till att förhindra korrosion på metall, så det är ett idealiskt smörjmedel för maskiner. Det kan användas på verktyg, gångjärn, lås, gräsmatta, traktorer, skjutvapen, elektriska komponenter, maskin kedjor, cykel kedjor, borr och många andra föremål. Svetsare använder det ofta för att förhindra stänk. Det ger tätskikt på verktyg och håller dem från rost. Lanolin också bidrar till att minska slitaget på borr och hjälper hastighet borrning.