Användningsområden för Expanderande skum

Expanderande skum förvaras blandning av kemikalier, inklusive polyuretan, under högt tryck. När den används, trycksatt innehållet kommer ut i flytande form och börja expandera och härda. Eftersom detta skum har förmågan att växa en hel i storlek är det viktigt att inte använda för mycket i något. Det har en hel del användningsområden i hemmet. Expanderande skum också locka inte insekter eller gnagare, och hysa inte mögel eller svamp när villkoren blir fuktig. Det är inte svårt att arbeta med och det har inte en obehaglig lukt vägen vissa produkter kan.

Luftläckage

Den traditionella användningen av expanderande polyuretanskum är tätning av luckor runt fönstret sidostycken där luft kan läcka i och orsaka utkast. Expanderande skum kan också användas för att täta små vattenläckor runt windows också, men det bör inte vara den sak du lita på att hålla vatten ur ditt hem.

Skramlande rör

För plaströr som skallra när vatten rör sig genom dem, kan du använda skummet som en självhäftande och utrymme fyllmedel genom besprutning runt röret där den korsar reglarna och stöder i golvet. Detta kommer att hålla dem från att skramla ihop och bör hålla röret från att flytta när vattnet flödar genom dem.

Packning Breakables

Detta skum kan användas för att packa din breakables, även de som är egendomligt formade eller svårt att linda. Om du spraya skum i en plastpåse och sedan försegla det, du kan trycka din breakables till det fortfarande våta skummet att skapa en form som passar din objektets form och kommer att skydda den medan du flyttar den.

Trädgårdsskötsel

Expanderande skum kan också användas som en slags lim. Det kan bond stenar tillsammans för en trädgård gräns, se till att de band tillsammans och du slipper hålla sätta dem tillbaka på plats. Det kan även användas att bygga vattenfall och andra anlagda funktioner för din trädgård eller gård.

Skadedjursbekämpning

För att hålla skadedjur som ekorrar och råttor av din vind eller källare, kan du använda skum för att blockera hålen som ger dem tillgång. Eftersom hålen kommer sannolikt att vara lite större än en lucka runt ett fönster, du bör driva hönsnät i hålet, och det kommer att utgöra en infrastruktur för skummet att knyta an till.