Användningsområden för bord socker

Användningsområden för bord socker

Sockerbetor och sockerrör är de två viktigaste källorna till bord socker. Betorna är inte den typ som du köper i mataffären, men en mängd som är ganska stor och söt. Sockret utvinns och är omöjlig att skilja från rörsocker. Jämförande undersökningar mellan sockerrör och betor socker har varit resultatlösa. Bord socker används i en mängd olika livsmedel.

Bakning

Tårtor och kakor, pajer och tårtor, muffins och söta bröd alla är beroende av socker. Medan de flesta matlagning förlåter mindre förändringar av beloppen av ingredienser, gör bakning det inte. Lägg till den exakta mängden socker kallas för, i rätt ordning och att rätt ingredienser. En enkel kaka recept kräver smör, socker, ägg, mjöl, mjölk och bakpulver. Sockret är stuvad med smöret så att fettet blir ordentligt införlivas i hela kakan, bland annat. Om du lagt till socker mjöl, skulle inte det lös korrekt.

Drycker

En tesked socker hjälper medicinen går ner och lägger även till smak av iste, hett kaffe, saft och massor av andra drycker, både kalla och varma. Sockret löser sig lättare i varma vätskor. Om du gör en flaska saft, tillsätt socker till en kopp hett vatten och rör för att lösa upp, Lägg sedan kallt vatten, citron juice och isbitar.

Godis

Från kladdiga fudge till Sega kola är socker grunden för många godis recept. Det ger sötma men ännu viktigare, den kemiska ändringen för socker när det är varmt, och i vilken grad styr strukturen på färdiga godis. Lägre temperaturer ger godis en mjukare konsistens och konsistens, som i fudge. Högre temperaturer resultera i en mer sprött textur, som en slickepinne. Stadier av socker kallas mjuk boll, hård boll, mjuk spricka och hård spricka. Dessa hänvisar till strukturen på en droppe smält socker i ett glas med isvatten. Mjukt klumpa ihop sig: temperaturen av socker är lägre och resulterar i en mjuk konsistens. Hård spricka: socker former en styv tråd av socker som sprickor när du tar ut det ur isen vattnet istället för böjning.

Sylt, gelé, sylt och marmelad

Bord socker är en viktig ingrediens när man gör sylt och sådant från färsk eller fryst frukt. Följ receptet exakt när du använder en kommersiell pektin produkt. För mycket eller för lite socker och sylt eller gelé kommer inte tjockna ordentligt. Det finns lite mer utrymme när du använder naturligt förekommande pektin från äppeljuice eller citrusfrukter. Sockret fungerar som ett sötningsmedel, naturligtvis, men det fungerar också som ett konserveringsmedel.