Användning av palmblad

Palmerna är en blommande växt inhemska till tropiska och subtropiska områden. Palmträd av olika arter har använts i deras praktiska tillämpningar sedan födelsen av civilisationen. Användning av palmblad av människor nämns i historiska texter som Bibeln och Koranen. Palmblad håll stort ekonomiskt värde och odlas för framställning av ett brett utbud av användbara produkter.

Textil

Infödda stammar av tropiska regioner har länge använt palmblad för sina fibrösa egenskaper för att producera vävda och handgjorda husgeråd. Palm broschyrer är vanligtvis sys ihop till formuläret flätor, vilka utgör benstommen av korgar, mattor, säckar, fans och hattar, enligt FAO: S Corporate dokumentdatabasen hemsida. En användbar sladd görs av rullande leaf fibrer i slingor. Sladden är till hjälp för att binda buntar av växter och grönsaker. Palm leaf sladdar också används för att skapa nät för transport av last och foder. Nätstrumpor och öppna hängmattor skapas också med palm leaf binder med rep, medan tyngre sladdar fungera som klättring repen som används för att skala träd under palm leaf skörden. Dvärg palm leaf fibrerna placeras vanligen inom möbler som madrass eller kudde fyllning.

Shelter

Palmblad av varje art har använts som taktäckning och partition material av hyddor. När korrekt konstruerade, är palm leaf tak extremt tålig och vattentät samtidigt som den porösa nog att tillåta ventilation från matlagning lågor och främja god luftcirkulation. Traditionellt har används en tjock lera lager för att följa hela palmblad på takbjälkar av luckor. Palm broschyrer göra utmärkt partitioner och terrasser. Unga, flexibelt blad är handplockade och skär för att överlappa ovanpå hyddor. En palm leaf tak kommer att pågå i cirka två år, beroende på löv arter och omgivande klimat förhållanden.

Writing

Palm lämnar är en av de äldsta och billigaste skrivmaterial finns, enligt International Palm Society webbplats. De användes flitigt i hela Indien redan året 790. Gamla Ayurvediska texter, religiösa handlingar och horoskop var vanligen etsad i palmblad. Sanskrit bokstäver inskrevs i den blad köttet med en järn titulera. För att skapa skriva material, var delvis mognat palmblad torkade, tillskuret och gnids in med olja. Bladen genomgick en omfattande kokande och oljning process, för att minska halten av syror och stänga den lämna porer. På detta sätt förvandlades palmblad till slitstark och vattentät skriva material. Inskriften av horoskop i palmblad är en blomstrande tradition i moderna Indien.