Användning av Datura Stramonium

Spikklubba är mer känd som Jimsonweed i USA, där den växer som ett ogräs. Denna härdiga årliga finns i hela världen utom i mycket kalla regioner, enligt Botanical.com. Spikklubba används för en mängd syften. Medan vissa delar av växten är giftiga, har andra delar traditionellt använts i inhemska medicin.

Prydnadsväxter

Spikklubba odlas ibland som en dekorativ årlig, enligt Floridata. Lavendel blommor är stora, trumpet-formade och doftande, skapa en prålig, attraktiva display på sommaren. Dessutom kan anläggningen är mycket härdig och kommer att växa i bara om någon typ av jord, i full sol eller halvskugga.

Afrodisiakum

Frön av Datura stramonium används som ett afrodisiakum i Indien, enligt Purdue University, där de tros ha en stark positiv effekt på den manliga libido. Fröna är giftiga, emellertid, och när konsumeras i stora mängder har varit kända för att orsaka död.

Astma

Spikklubba används för att behandla astma, enligt medicinalväxter i sydväst. Bladen, när torkat och rökt, koppla av luftrören. De torkade bladen av växten är inte giftiga. Torkade blad har traditionellt har också använts för att behandla sömnlöshet. De är placerade längs sängen av den person som lider av oförmåga att sova. Doften av bladen (som är faktiskt något obehagliga) fungerar som ett lugnande medel, som gör doften av blommorna, som luktar mycket mer tilltalande.

Smärtstillande medel

Bladen på växten är ofta torkade, krossade och gjordes till en salva. Salvan sägs ha antibiotika egenskaper och kan också användas för att behandla muskelspasmer, enligt Purdue University. Salvan fungerar dessutom för att lindra smärta i kroppen. I Europa odlas Datura stramonium kommersiellt för produktion av drogen Hyoscyamin.