Andra användningsområden för solljus flytande diskmedel

Andra användningsområden för solljus flytande diskmedel

Solljus flytande diskmedel hjälper dig ordentligt ren rätter när du använder din diskmaskin. På grund av sin likhet med tvål, innehåller tvättmedel många andra möjliga användningsområden, exempelvis frukt tvätt, repellerande insekter och rengöring mattor. I en knipa, kan du ersätta solljus tvättmedel för tvål på hårda ytor som kakel.

Frukt

Du kan tvätta din frukt med en specialitet frukt sköljning istället för bara vatten. Om du inte vill köpa en speciell rengöring lösning, tvätta din frukt med solljus flytande diskmedel. Blanda några droppar diskmedel med varmt vatten och doppa frukt i lösningen. Gnugga huden av frukt, och skölj den ordentligt med rent vatten.

Skadedjursbekämpning

Stället bug spray med gifter, använda solljus tvättmedel för att hålla skadedjur borta från din trädgård. Blanda ca 1 msk av tvättmedel med omkring 1 gallon vatten och fyll en sprayflaska med blandningen. Spraya plantorna i din trädgård med blandningen en gång i veckan. Som de flesta pest control solutions dödar detta både skadliga och nyttiga insekter.

Rengöring mattor

Rengöra din matta med solljus diskmedel istället för att använda en spray cleaner. Koka ca 2 koppar vatten och tillsätt 1/2 kopp av solljus till blandningen. Ta bort blandningen från värmen. Vispa blandningen med ett ÄGGVISP eller elvisp, och tillämpa den på din matta med en svamp. Även om detta Rengör mattor, misslyckas det stora fläckar.

Tvätt

Genom att solljus tvål till din tvätt, öka du tvättmedlet rengöringen makt. Lös upp 3 msk av tvättmedel i kokande vatten, och Häll blandningen i din tvättmaskin Förutom vanliga hälften av tvättmedel. Att lägga till solljus tvättmedel till tvätt ökar risken för färgning och blekning kläder. Testa blandningen på gamla kläder, handdukar eller trasor att undvika att av misstag förstör en favorit artikel av kläder. Eftersom solljus tvättmedel är utformad för känslig hud, är det osannolikt att leda till klåda eller obehag.

Blötläggning rätter

Om dina krukor, kastruller, skålar eller koppar vägrar att släppa maten fast dem under diskmedel cykel, blöta dem i diskhon. Häll 3 spruta rengöringsmedel i en nätansluten diskbänk som du kör varmvatten. Tillsätt rätterna till diskhon och diskbänken för att fylla ungefär två tredjedelar av vägen med varmt vatten. Njut av rätter tills vattnet når rumstemperatur. Efter blötläggning, kör rätterna igenom diskmaskinen med lämplig mängd tvättmedel. Undvika blötläggning av rätter i mer än några timmar eller vattnet kan äta bort på metallen.