Ammoniak för rengöring av trä

Tydlig ammoniak är starka kemiska rengöringsmedel, men till skillnad från vissa andra kemiska rengöringsmedel, ammoniak är naturligt och inte irritera huden eller missfärga hushåll ytor. Så länge du kan hantera den stickande doften, kan du använda ammoniak för olika hushåll applikationer. Till exempel gör ammoniak ett effektivt trä rengöringsmedel.

Fördelarna med ammoniak

Ammoniak är enkelt förvärvade och billig. Stormarknader bära den i stora förpackningar, och det har inte miljökonsekvenserna av vissa andra rengöringsmedel, som blekmedel. Ammoniak kan ta bort svåra fläckar och fungerar också som hushållens desinfektionsmedel. Det kan även döda mögel på kontakt. Så lång tid när du är klar rengöring din träytor, Använd ammoniak för rengöring svårt ugnar, polering silver och ännu vitare skor.

Späda ammoniak

Ammoniak är naturlig men också kraftfullt. Utah State University förlängning rekommenderar att blanda 1 del tydliga ammoniak med 4 delar vatten för rengöring av trä. Använd inte grumlig ammoniak eftersom den innehåller tillsatt tvålar. Träytor kan bli föremål för vattenfläckar och ränder när rengöras med hårt vatten, så Använd destillerat vatten för bästa resultat. Eftersom destillerat vatten har några mineraler, kan det ge en fläck-fri ren.

Plats testning

Ammoniak är i allmänhet säkra för trä, men vissa träslag kan bli skadad eller missfärgad när de behandlas med ammoniak. Före rengöring hela träets yta, applicera lite av ammoniaklösning till en mjuk trasa och skrubba försiktigt över en obetydlig del av trä. Kolla efter eventuella ändringar i färg eller konsistens av finish. Om ändringar, finish ren yta endast med ett trä renare godkänd för trä.

Tillämpa lösningen

När någon rengöringslösning till en yta med trä, använda minimal fukt. Trä är porös och kan fälla fukt, som utgör en risk för mögel, och trä har också en tendens att tänja och expandera. Gälla en trasa ammoniaklösning och vrid ur den ordentligt. Duken bör inte droppa när du börjar avtorkning träytor. Skölj ammoniaken genom att torka bort med en fuktig trasa för andra.