Alternativ till tomat burar

Alternativ till tomat burar

Stöd till tomatplantor minskar frukt förlust och gör att upprätthålla växterna lättare, men odlare kanske vill undvika tomat burar på grund av kostnaderna och behovet av lagringsutrymme. Tomat burar behöva ibland omsättas för att förhindra deponering, och bur växter kan besväras av sjukdomar som trivs på fuktighet. Kasse kräver mer utrymme för ökad luftcirkulation för att undvika sjukdom. Alternativ till att använda burar finns, som ger odlarna ett alternativ som kanske bättre passar deras budgetar och villkor.

Staket

Plantera tomater längs en befintliga staket i trädgården eller gården. Använd mjuka band av nylon strumpor eller garn för att fästa huvudstam stängslet. Detta fungerar bäst med en öppen staket, som kedjelänk eller hönsnät, som en planka staket blockerar ljus och tillväxt från ena sidan av anläggningen. Virginia Cooperative Extension råder odlare att beskära växter till en eller två huvudsakliga stjälkar, ta bort alla rotskott när du använder ett staket eller stav stödsystem.

Satsar

Tomatplantor kan stödjas av en enda insats som 3 till 6 inches från stammen av anläggningen. Insatserna bör placeras på samma gång du placera växterna i trädgården för att förhindra skada växternas rötter. Satsar leder tomat grödan att utveckla tidigare. Iowa State University förlängning rekommenderar inte satsar för bestämda växter och varnar som satsade växter visar en större känslighet för sunscald och blossom - slutet röta och producera en lägre avkastning.

Espalier

Tomatplantor kan utbildas till espalier. Espaliered växter växa i ett plan och kräver en mindre mängd utrymme. Enligt tillägget Washington State University, växter ska beskäras på ett sätt som liknar när satsade, men med espalier, odlare behålla tre till fyra huvudgrenar för att träna på en spaljé och beskära bort någon tillväxt ut från framsidan eller baksidan av spaljé. Denna metod skulle hjälpa växter i områden där överdriven fukt och fukt blir problematiskt, eftersom växter torka snabbt.

Kombination

Om du vill skapa ett stödsystem som blandar stängsel, uppbindning och espalier, som en linje av metall stängselstolpar ner din planerade rad av tomaterna. Många tjänster som stöd behövs varierar med längden på rad och antal tomatplantor. Kör en längd på kabeln mellan stolparna, 12 inches från marken. String en andra tråd på 24 inches och en tredje på 36 inches. Högre växter kan kräva en extra strand. Beskära och binda växterna till stöd trådarna på ett sätt som liknar den som används om andra stöd.