Alternativ till Draino för avlopp

Alternativ till Draino för avlopp

Om du tittar på TV, har du förmodligen sett reklam för Drano. Det fungerar genom att använda en kombination av lut och aluminium skärvor att upplösa fettsyror och strimla insättningar och hår. När det används enligt anvisningarna, är produkten bra för din septiska system. Använda för mycket av det kan rubba den känsliga miljö som innehåller mikroorganismer som bryter ner avfallet. Lösningen kan vara miljövänliga åtgärder för att rensa ditt avlopp.

Manuell borttagning

Det finns vanligtvis tre intressanta ställen där en täppa kan förekomma: böjar i rören som är kända som "fällor," inre passager inom en toalett, eller de huvudsakliga avloppsrör som leder bort från ditt hem. Du kan manuellt försöka ta bort täppa med en kolv, eller genom att ta bort skärmen eller handfat eller badkar och inspektera rören med de första 6 inches för träskor, öppna upp avsnitten fångade och tömma innehållet (med hopp om inklusive täppa) i en hink eller med hjälp av ett rör orm till skruv lös täppa.

Vinäger och bakpulver

Häll 1/2 kopp bakpulver ner ditt avlopp. Följ detta med 1/2 kopp vit vinäger. Täcka om det är möjligt och låt för några minuter. Sedan Följ detta med 6 eller fler koppar kokande vatten för att spola. Som mer frätande lut i Drano bryts kombinationen av bakpulver och ättika fettsyror ner i tvål och glycerin. Sedan hjälper färg till att flytta täppa i avloppet.

Tvätt Soda och varmvatten

Tvätt soda är mer basisk än bakpulver. Detta bidrar till att bryta ner fettsyror mer effektivt än bakpulver. Men eftersom det är mer basisk, det rekommenderas inte för PVC-rör, eftersom den frätande beskaffenhet tvätt soda kan skada rören över tiden. Du bör heller aldrig använda tvätt soda efter att du först har försökt Drano, eftersom det kommer att orsaka en våldsam kemisk reaktion.

Enzymet avlopp underhåll

Enzymet städare är gjorda av levande enzym kulturer. Enzymerna som är avsedda att äta bort på träskor och avlagringar i rören som kan leda till träskor. Kolonier av enzymer kan faktiskt vara fördelaktigt att hela ditt septisk system, som de fortsätter att växa och bryta ner organiskt material, träskor och insättningar långt efter sina ursprungliga använda.