Alternativ för tryck behandlat virke för ett staket

Alternativ för tryck behandlat virke för ett staket

Tryckimpregnerat virke är trä--oftast billiga trä som Gran eller tall--som har utsatts för en serie av vakuum cykler att tvinga kemikalier i trä porerna. Dessa kemikalier att bevara och befästa trä, vilket gör det varaktiga, starka och insekt och röta resistenta. Det är billigare än naturligt röta och insektsresistenta trä. Alternativen hör redwood, cedar, cypress och plast-trä kompositer.

Redwood

Redwood virke kommer i olika kvalitetsklasser. Lägre kvaliteter är lämplig för däck och räcken om korrekt förseglat, är konstruktion-hjärta eller clear-hjärtat betyg nödvändiga för kvalitet stängselstolpar. Dessa högre betyg är gjorda av trädets kärnved, är djupt röd i färgen och opåverkad av insekter eller fukt. Ljusare redwood virke kommer från splintved, vilket inte är särskilt röta resistenta. Redwood är attraktiva och resistent mot vanliga strukturella irritationsmoment, är det kostnad--upp till fyra gånger mer än tryckimpregnerat virke. Det är inte heller den mest miljömedvetet val; på grund av avverkning, mindre än 5 procent i den gamla kuststaden furu skogen kvar.

Västra röd ceder

Västra röd ceder är gyllenbrun färg och liknar redwood i dess insekt och röta motstånd. Men, till skillnad från redwood, det är relativt svag och kan inte användas för stödjande strukturer. Därför bör det användas för stängsel som har ett första hand dekorativa ändamål. Som redwood, kan endast kärnveden användas; dess splintveden är inte insekt eller röta resistenta. Du bör också undvika randig trä, eftersom detta kan indikera särskilt svag trä. Cedar är ungefär halva kostnaden av furu, men två gånger kostnaden för tryckimpregnerat virke.

Cypress

Cypress, även känd som bald cypress eller södra cypress, är en solbränna till rödaktigt trä som delar många av fördelarna med redwood och cedar. Det är mycket röta och insekter resistenta, men till skillnad från cedar, det är också starka och kan användas för både strukturella stöder och dekorativa inslag. Se till att få cypress endast från välrenommerade återförsäljare, dock; Det är ökänd för vridning och snett om det felaktigt torkas. Kostnaderna är mycket beroende av sitt läge; Cypress är allmänt tillgänglig i sydöstra USA, men ju längre du få därifrån, ju högre priset går. Till exempel, i southeasten, cypress är betydligt billigare än furu, men i andra delar av landet är det lika dyrt.

Plast-trä kompositer

Plast-trä sammansatta timmer produkter är gjorda av en kombination av återvunnen plast och trä fibrer, vilket gör dem röta och insekter resistenta och nästan oförstörbar. De är ett utmärkt val för utomhus byggnad. Kompositmaterial är splinter gratis, du kan klippa och spika dem som rent trä och deras styrka konkurrerar alla naturliga virke på marknaden. Plast-komposit woods är dock dyra. Exakt pris beror på tillverkaren och plats, men de är dyrare än furu.