Allergi vänlig sängkläder

Allergi vänlig sängkläder

Det finns inget skönare än ett duntäcke. De är tjock och mjuk, och du kan praktiskt taget sjunka in i en säng som har sängkläder gjorda av gås ned. På grund av allergiproblem, inte alla tyvärr kunna sova på dunkuddar eller med täcken av ner. Du behöver inte offra komfort, dock; produkter på marknaden erbjuder ner alternativ.

Betydelse

Fyll allt från duntäcken kuddar, filtar och fjäder sängar dunfjädrar. Inte bara gör ner ger mjukhet, men det ger också värme av isolerande material. Dunfjädrar tjäna samma syfte i sängkläder som för höns; de hålla det varmt och torrt.

Alternativ

Allergi vänlig sängkläder verk samma sätt att ner sängkläder gör, utan fjädrar sticker ut och allergi problemen. Allergi vänlig sängkläder är vanligen tillverkade av polyester fyllning eller poly-fyllning. Det kanske inte är lika varmt som en ner produkt, men det kan vara precis lika fluffig och bara så mjuk. Kuddar, täcken, filtar och även "fjäder," (eller i detta fall, poly-fill) sängar finns med poly-fill alternativ.

Allergi källa

Orsaken till allergi problemen i sängkläder är dammkvalster. Dammkvalster är i princip små spindeldjur som äter döda hudceller som folk kasta av. Sängkläder blir en populär plats för dammkvalster uppehålla mig på grund av hudflagor som samlar in där. Människor utveckla inte allergier att kvalster själva, utan att med kvalster spillning, som också blivit instängd i sängkläder. Filtar eller täcken som inte är tvättbara blivit en dammkvalster tillflyktsort.

Fördelar

För allergiker är fördelarna med allergi vänlig sängkläder betydande. Nästan alla allergi vänlig sängkläder är tvättbart. Tvätta sängkläder kuddar och örngott på regelbunden basis kommer att kraftigt minska antalet dammkvalster och deras spillning. Som ett resultat, kommer att allergiker inte vakna med nästäppa eller kliande, röda, rinnande ögon. Däremot sängkläder består av ner är inte lätt tvättas och därför kan vara en grogrund för allergener.

Överväganden

Allergi vänlig sängkläder kanske inte för alla. Det är lätt att ta hand om och sannolikheten för dammkvalster blir ett problem minskas kraftigt om sängkläder tvättas regelbundet. Men förlorar till skillnad från duntäcken, poly-fylla sängkläder så småningom sin comfort faktor som poly-fyllningen slits och blir tunn. När detta händer, kan ett fluffigt täcke bli något annat än en tunn filt som inte har bara förlorat sin komfort, men också dess förmåga att hålla dig varm.