10 tips för att organisera

Chansen finns, om du blir oorganiserad i ett område i ditt liv, oordning kommer att spridas. Med så många av oss att ha så lite tid, kan problemet snabbt få utom kontroll, leder även till kaos. Områden i livet som behöver hantera är tid, projekt och uppgifter, pappersarbete, grejer och utrymme. Förmodligen måste du experimentera med organisatoriska lösningar för att hitta de som fungerar bäst för dig. Hitta den här rätt passning, eftersom nr 1 sätt att strukturera är att faktiskt använda datorn.

Inte vara överambitiös

När du får klådan att ordna, är det lätt att gå för långt, att skapa ett system du inte eller kan inte behålla. Till exempel, istället för att bestämma att katalogisera, korsreferenser och dina böcker i bokstavsordning, skala tillbaka dina planer. Enbart grupp böcker efter ämne, kanske, eller bara efter skönlitteratur och sakprosa gärningar.

Din studieteknik

För att hålla med organisation, har det att känna sig naturligt. Observera dina vanor. Om du gillar att göra pappersarbete vid köksbordet, till exempel inte skapa ett kontor i gästrummet. Bättre att ägna en del av skafferi förvaring till dina vanor och hålla office saker där.

Våren ren

Genom storstädning årligen, ger du dig själv möjlighet att bli av med saker som har ackumulera och hotar dina system i organisationen. Leta efter saker att kasta ut eller ge bort. Om du har samlat ihop nya saker, hitta ett ställe bara för dem.

Använda logik

Du skulle inte vill lagra konserver i sovrummet. Det är ingen mening. Det är logiskt att ha mat i köket eftersom det är där du förbereda den. Applicera den samma resonemang överallt i ditt hem. Exempelvis håll inte hämmar bredvid tvättmaskin och torktumlare. Du få inte förändrats där. Om ingen korg är tillgänglig när du tar dina smutsiga kläder bort, de kommer sannolikt att hamna på golvet.

Investera i dubbletter

Dubbletter spara tid. Att ha badrum rengöringsmateriel i varje badrum, till exempel, gör det lättare att bara komma till jobbet. Att ha sax för köket, lagras med omslagspapper, i din syetui och i ditt office space försäkrar du har paret du behöver när du behöver den. Denna bekvämlighet är ett av syftena med organisationen.

Katalog och post omedelbart

Även om du kanske fruktar katalogisering och registrering, är det nödvändigt. När du pratar med en leverantör om ett problem, till exempel, du behov av ett register över vad som sades och när. Hålla en anteckningsbok av telefon eller spela in samtal i en daglig arrangör dagbok. Post och katalog som saker uppstår eller du förmodligen inte kommer att spela dem alls. Håll som poster tillsammans.

Hantera projekt

Många system finns för att hjälpa dig att organisera projekt. Vissa människor hantera projekt av beskriver dem, vissa använder bubbelkartor dras på en whiteboard, vissa använder datorprogram, några skapa enkla listor med uppgifter. Experimentera med flera sätt att hitta en som känns naturligt. Att veta mer än ett system är ett plus, eftersom olika projekt lämpar sig för olika organisatoriska strategier. Oberoende av systemet, sönder projekt i mindre, mer hanterbara delar.

Hantera tid

Att hålla organiserad ingår att göra den bästa användningen av tid. Investera i en kalender och använda den. Spela in födelsedagar och andra viktiga datum så snart du lära dem. Planera din dag varje dag. Lämna frihetsgrader i schemat så att du kan återställa från oväntade förseningar. Schemalägga återkommande aktiviteter som rengöring för samma tid varje dag eller vecka, på så sätt, du ska vara säker på att få till det. Lämna öppet block i schemat för ner tid.

Använda lämpliga förpackningar och hyllor

För att hålla ordning, måste allt sitt eget utrymme. När du skapar dessa utrymmen, använda lagom stora behållare. Gem, exempelvis bör vara inrymt i en liten behållare, inte kastas i en skokartong med pennor, mynt, sträng och papper. Använda genomskinlig behållare när det är möjligt, särskilt i kylskåpet för att hjälpa dig använda upp resterna. Hyllorna behöva ofta delas för att göra dem fullt användbara. Detsamma gäller för lådor. Dela upp genom att infoga behållare eller genom att lägga till hyllor inom hyllor.

Plocka upp varje kväll

För att hålla ordning, måste du lägga saker undan efter användning av dem. En god vana att komma in är att transportera något i fel rum till dess rätt rummet när du reser från en plats till en annan i ditt hem. Åtminstone, i slutet av dagen, plocka upp alla röran. Röran är fiende.